Mustmove zwemlessen

Sla je schoolslag!

Wil je graag leren zwemmen in Gent en omstreken? Sla je schoolslag met Mustmove! 

Mustmove geeft zwemlessen op diverse fijne locaties, die speciaal zijn geselecteerd op veiligheid, comfort en hygiëne. We kiezen daarbij telkens bewust voor privézwembaden.

Let op: onze zwemlessen zijn te boeken voor kinderen vanaf 4,5 jaar. De kinderen moeten reeds watergewend zijn! 

Zo kunnen kinderen op een ontspannen manier, weg van alle drukte en in ideale omstandigheden hun zwemtechniek verbeteren. We werken daarbij in kleine groepjes van maximaal 3 kinderen.

Onze ervaren zweminstructeur kan zo ieder kind netjes persoonlijk opvolgen en begeleiden.

Er zijn lessenreeksen gedurende het hele schooljaar. Kinderen die ingeschreven zijn voor de eerste reeks, hebben nadien voorrang om te verlengen. Als je je inschrijft op de nieuwsbrief, ontvang je als eerste een mailtje zodra er een nieuwe lessenreeks online staat.

Nog vragen? Check even de FAQ onderaan deze pagina. 
Antwoord niet gevonden? Mail gerust: pieter@mustmove.be

Mustmove zwemlessen
Leer schoolslag in Melle!

Leer schoolslag in Melle!

Op 200 meter van de Brusselse steenweg in Gentbrugge bevindt zich het nieuwe zwembad. Prachtig gelegen op de Heusdenbaan, tussen de bomen van het beukenbos. Heel makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer en vlakbij alle invalswegen. Er zijn zwemlessen gedurende het hele schooljaar. Na elke reeks, heb je voorrang om te verlengen! 

Inschrijven

Praktische info

Wat is onze aanpak?

Inschrijven kan vanaf de leeftijd van 4,5 jaar. De watergewenningsfase moet reeds doorlopen zijn.
Dit gaat om effectieve zwemlessen!

Het water is voor de kinderen overal diep. Als de kinderen nog schrik hebben, is het helaas te vroeg om zwemles te volgen.

Om te kunnen starten moeten kinderen zelfstandig in het water durven (met hulp van drijfmiddelen).

Eén zwemreeks omvat 8 lessen schoolslag van 30 minuten (= effectief in het water).
We oefenen de ademhaling, de zwembeweging en de arm-beencoördinatie. De kostprijs voor een reeks van 8 lessen bedraagt 150 euro.

Voor een reeks van 5 lessen betaal je 95 euro.

Biedt Mustmove watergewenningscursussen aan?

Neen, de Mustmove-zwembaden zijn overal diep. Het is dus belangrijk dat uw zoon/dochter reeds met hulpmiddelen (buis, blokjes,...) zelfstandig in het water durft. 

Hoeveel kinderen zwemmen er tegelijk in het zwembad?

Er zwemmen 3 kinderen per lesgever. In De Pinte zijn er vaak 2 lesgevers, elk met 3 kinderen. Dit is mogelijk omdat het zwembad maar liefst 15 meter lang en 7 meter breed is. 

Mogen ouders blijven kijken?

Alle ouders verlaten de zwembadruimte tijdens de zwemles. Zo blijft de concentratie bij de zwemmende kinderen hoog. De laatste 5 minuten van de les mogen de ouders binnenkomen om de vorderingen te zien. Op dit moment is het ook mogelijk om even te babbelen met de zwemlesgever. 

Hoeveel lessenreeksen zijn er? Wat is de kostprijs?

Per schooljaar zijn er gemiddeld 4 lessenreeksen van 8 lessen. Elke les duurt een halfuur. 
De prijs voor een 8-delige lessenreeks is 150 euro. Hierbij is alles inbegrepen.  Je hebt telkens voorrang om de daaropvolgende reeks te boeken.  Zo kunnen we het zwemproces (indien nodig) afronden. 

Is mijn kind verzekerd?

Zeker, alle kinderen zijn verzekerd bij DVV Verzekeringen. 

Wat als mijn kind een les niet aanwezig kan zijn?

Als uw kind ziek is, kan je een doktersattest doorsturen naar pieter@mustmove.be.
In dit geval wordt de gemiste les ingehaald of terugbetaald.
Bij andere afwezigheden wordt er geen terugbetaling of inhaalles voorzien. Mustmove heeft ook op deze de momenten dat uw kind niet komt vaste kosten (loon lesgever en de huur van het zwembad). 

Kan mijn kind een brevet halen?

Zeker en vast. Op het einde van elke lessenreeks gaan de lesgevers een brevet proberen afleggen met de kinderen.
Let wel op: enkel afstandsbrevetten kunnen behaald worden. De minimale afstand is 25 meter. 
Dit dient afgelegd te worden met de juiste techniek en zonder drijfmiddelen. Is het nog een beetje te vroeg voor uw zoon/dochter om dit te kunnen? Geen nood, op het einde van de volgende zwemreeks lukt het misschien wel al.  

Wat gebeurt er als ik inschrijf, maar nadien annuleer?

Mustmove wil zo snel mogelijk een beeld krijgen van het totaal aantal aanwezige kindjes. Zo kunnen we op zoek gaan naar het juist aantal monitoren. Als de zwemreeks binnen de 10 dagen na inschrijving wordt geannuleerd door de ouders, betaal je geen extra kosten. Als de periode van 10 dagen overschreden is, betaal je een administratiekost van 25 euro. Wanneer de afmelding minder dan 30 dagen voor de start van de zwemreeks gebeurt, is er geen terugbetaling voorzien. De reden hiervoor: Mustmove reserveerde dit plekje gedurende de hele periode voor uw zoon/dochter en zal nu wellicht geen vervanger meer vinden. 

Alle plaatsjes zijn volzet. Wat nu?

Je kan je inschrijven op de nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van de toekomstige zwemreeksen.
Nu inschrijven voor een latere reeks gaat nog niet. De kinderen die de huidige reeks volgen, hebben eerst voorrang om te verlegen. Via de nieuwsbrief krijg je dan een overzichtje van de vrijgekomen plaatsen. 

Mijn kindje is nog geen 4,5 jaar, maar durft al heel veel in het water. Kan ik inschrijven?

De reden dat we pas vanaf 4,5 jaar zwemlessen aanbieden, is niet louter in functie van durf en watergewenning.
Er zijn inderdaad kinderen van 2 of 3 jaar die al alles durven in het zwembad, doch het nog te vroeg is om zwemles te volgen.

Ervaring leert dat de bewegingen, kracht en het vermogen om arm-en beenbewegingen te coordineren gemiddeld vanaf 4,5 jaar begint te lukken. Vroeger inschrijven is meestal zinloos, aangezien je dan aan een lang (en duur) traject begint. 

Wat als mijn kind niet kan zwemmen na een zwemreeks?

Geen zorgen. Je hebt voorrang om ook de volgende sessie te boeken. Hiervan ontvang je een mailtje in de loop van de huidige reeks. 

Blijf op de hoogte